Krav-Maga a fost inventat în timpul şi după cel de-al doilea război mondial, în Israel, de către Imi Lichtenfeld, cu scopul de a pregăti pentru luptă, într-un timp cât mai scurt, recruţii din forţele de gherilă sau din armată. Astfel, tehnicile Krav-Maga sunt adaptate pentru apărarea şi supravieţuirea în condiţii reale de conflict. Deşi este adevărat că și celelalte arte marţiale vă ajută să vă apăraţi, ele sunt bazate pe reguli stricte menite să vă protejeze pe dvs. şi agresorul dvs. Aceste reguli sunt inexistente în Krav-Maga, ceea ce vă permite să vă descurcaţi într-un conflict real, în care oricum nimeni nu respectă nici o regulă.

Krav-Maga vă învață să faceţi faţă unui conflict, atât fizic cât şi psihic. Veţi învăţa că mărimea şi forţa nu sunt cele mai importante avantaje ci calmul, tehnicile şi mai ales corectitudinea cu care acestea sunt aplicate. Printre tehnicile predate se numără: căderi, rostogoliri, lovituri cu pumnul / cotul / muchia palmei, seceri cu pumnul, lovituri cu piciorul, strangulări cu mâna / antebraţul, îmbrăţişări, prize pe mâini / bluză / păr, prize de poliţie, fixări la sol, lovirea cu bastonul, atacul cu cuţitul, ameninţarea cu pistolul etc. Se învaţă şi tehnicile de atac, dar se pune accent pe tehnicile de apărare la atacurile enumerate mai sus. Scopul final este să ne apărăm, dar pentru a o face eficient trebuie să cunoaştem cum vom fi atacaţi şi trebuie să fim în stare să ripostăm dacă este necesar.

Principalele avantaje ale practicării Krav-Maga sunt:
– deveniţi mai increzător în forţele proprii. În caz de nevoie, veţi putea să vă apăraţi eficient pe dvs. şi pe cei din jurul dvs.
– vă creaţi şi vă menţineţi o condiţie fizică bună. Tehnicile predate vă pun în mişcare fiecare muşchi şi fiecare articulaţie din organism!
– reduceţi stresul zilnic, prin implicarea într-o activitate fizică care vă detaşează de toate problemele!

Practicarea unui sistem de autoapărare nu presupune transformarea într-o persoană violentă, ci dimpotrivă: te ajută să te cunoşti mai bine şi să îţi dezvolţi abilităţile necesare pentru a trece optim prin situaţii de criză. Îţi permite să rămâi calm în aceste situaţii, să reacţionezi doar atât cât este necesar pentru a te proteja şi a-i leza cât mai puţin pe cei din jurul tău. Practic, cu cât eşti mai pregătit, cu atât ai mai puţină nevoie să faci uz de forţă.

Pentru mai multe relatii apelati la nr. de telefon 0742272968 sau e-mail: asociatiadaokan@yahoo.com

Va asteptam!

Această prezentare necesită JavaScript.