Pralea Bogdan - loc 2 podium - Campionatul mondial de karate kyokushin - Asociatia Dao Kan - WAKU ROMANIAPRALEA BOGDAN - ASOCIATIA DAO KAN - WAKU ROMANIA

Spre sfârşitul primăverii acestui an, şi mai exact, 27-28 ale lunii mai, a avut loc Ediţia a V-a a Campionatului Mondial „IFK World Tournament” la Sibiu, fiind şi cel mai puternic campionat organizat vreodată în România, având peste 400 de sportivi din 40 de ţări, membri ai 70 de echipe (cluburi) din 14 organizaţii internaţionale. Clubul Asociaţiei Dao Kan condus de Tudor Mihail Valentin 3 DAN  a pornit spre măreţul campionat, reprezentând W.A.K.U. România, cu 3 sportivi de excepţie, şi anume, Pralea Bogdan Gabriel, Bujoranu Octavia şi Ciuraru Mihaela; de menţionat faptul că acest campionat a avut categorii grele, doar de juniori şi seniori, acestea fiind formate din minim 20 de sportivi.

În prima zi, pe 27 mai, au avut loc preliminariile, în care sportivii noştri au avut parte de lupte cu care nu s-au mai întâlnit până acum. Dintre aceştia, Pralea Bogdan a fost singurulcare a trecut cu brio de aceste preliminarii. În primul meci a luptat cu un sportiv din Serbia, în cel de-al doilea cu un sportiv rus, în cel de-al treilea cu un sportiv din Ungaria, acesta câştigându-le pe fiecare şi aducându-l astfel în finală. El a fost primul finalist român, care a făcut sala Transilvania din Sibiu să răsune.

În cea de-a doua zi a campionatului, acesta a luptat în finală, cu un sportiv polonez. Meciul a fost unul greu, aşa că sportivul Bogdan nu a lăsat garda jos şi a dat tot ceea ce a avut mai bun, făcând publicul să se ridice şi să aplaude. Acesta a pierdut meciul la decizia arbitrilor, urcând astfel pe locul II mondial.

„România – un vicecampion mondial la cadeți U18
86 de sportivi din întreaga lume au luptat pe tatamiul din Sala Transilvania încă de la ora 10:30, programul de duminică începând cu sferturile de finală. Unii dintre participanți, printre ei și românul Bogdan Gabriel Pralea, s-au calificat încă de sâmbătă în finală și și-au așteptat rândul pentru a se bate la medalii. Din păcate, reprezentantul Federației WAKU din Galați a pierdut finala cu polonezul Szymon Olpinski, dar cu toate acestea Bogdan Pralea a obținut la finalul competiției o binemeritată medalie de argint, câștigând locul 2 la categoria de cadeți U18/peste 75 kg” , potrivit comunicatului de presa Ora de Sibiu, sursa: https://www.oradesibiu.ro/2017/05/29/doi-sportivi-romani-pe-podiumul-campionatului-mondial-de-karate-de-la-sibiu/ .

Ne mândrim cu acest rezultat extraordinar, la un campionat cu un prestigiu atât de mare organizat pentru prima oară în ţară noastră de Sensei Christian Hirsch, branch IFK România.

Pralea Bogdan si Tudor Mihail Valentin - loc 2 Campionatul mondial de karate kyokushin ifk - Dao Kan Galati - WAKU ROMANIAPralea Bogdan Loc 2 Campionatul Mondial de la Sibiu - Dao Kan Galati, WAKU ROMANIADao Kan Galati - WAKU ROMANIA - Pralea Bogdan, Ciuraru Mihaela si Bujoranu OctaviaCiuraru Mihaela Dao Kan - WAKU ROMANIA - 202 - CAMPIONATUL MONDIAL IFK ROMANIABujoranu Octavia - Asociatia Dao Kan Galati - Budo Kan dojo - WAKU ROMANIA

Reclame